betekenis & definitie

keepster.

speelster die bij balsporten als voetbal, hockey, handbal en waterpolo de taak heeft het doel te verdedigen; keepster; doelverdedigster.

Voorbeelden:
Van Norden soleerde na tien minuten door de Rotterdamse defensie om vervolgens onder de vijandelijke doelvrouwe door raak te schieten.

In Cesena werden de vrouwen van Noorwegen voor de tweede keer kampioen van Europa [...]. Hegstad maakte na de rust de winnende treffer. Daarvoor was de Italiaanse Morace in de 13e, 29e en 44e minuut drie keer oog in oog verschenen met de doelvrouwe van Noorwegen.
NRC, 1993

De vrouwen van landskampioen Swift Roermond werden in extremis uitgeschakeld door Dorce Petrov Skopje [...]. In de beslissende serie strafworpen moest doelvrouwe Laura Robben het antwoord schuldig blijven.
Meppeler Courant, 1993

In de negende minuut werkte verdedigster Wendy Higom de bal uit een corner van Cindy Burger achter haar eigen doelvrouwe.

Een vrije trap van Renate Smit bezorgde de overigens goed spelende doelvrouwe van Hoogeveen problemen en uit de ontstane situatie tikte Deliana Corbeek de bal binnen, 1-0.
Meppeler Courant, 1995

Doelvrouwe Daphne Touw keepte beide wedstrijden uitstekend en ook haar vervangster Carien van Haeringen, na rust in het tweede duel, was op dreef.