Algemeen Nederlands Woordenboek

Algemeen Nederlands Woordenboek (2009-heden)

Gepubliceerd op 30-05-2017

chocolademousse

betekenis & definitie

mousse van chocolade.

mousse waarin chocolade verwerkt is en die meestal als nagerecht gegeten wordt.

Voorbeelden:
In de verkleinde maag van de moeder bleek geen plaats meer te zijn voor de chocolademousse, al had ze dat dessert er wel al ingedouwd.
Rudy Vandendaele, Dwarskijker, 1996-1998

De room in een klein potje verwarmen. De chocolade breken en overgieten met de kokende room. Roeren tot de chocolade gesmolten is. Daarna de boter en eierdooiers toevoegen en krachtig roeren. Poedersuiker langzaam toevoegen. Intussen het eiwit met een snuifje zout opkloppen en al roerende onder de chocolade mengen. De chocolademousse over verschillende potjes verdelen, versieren met sinaasappelzestes. Gedurende minstens 12 uren in de koelkast laten opstijven.
http://users.skynet.be/chocolat/nl/ch1.html

Couverturechocolade blijkt tevens ideaal om taarten en gebak te versieren, om room te aromatiseren of om desserten te maken (chocolademousse, bavarois, roomijs, sausen).
http://www.obcebdbh.be/export/centre-information/publications/dossiers/es/2001_nl/es-chocolade/part0_nl.html, 2001