sinaasappel met rood vruchtvlees.
sinaasappel met geheel of gedeeltelijk donkerrood vruchtvlees met een friszoete smaak; wijnsinaasappel; bloedappelsien; wijnappelsien.
Voorbeelden:
“Bloedsinaasappel is nu in het seizoen. Het vruchtvlees is echt mooi rood, vandaar ‘bloed’ of ook wel wijnsinaasappel. Die kleur komt door een pigment, anthocyaan, die in veel vruchten voorkomt, maar meestal niet in citrusfruit. De vrucht is kleiner dan een gewone sinaasappel en heeft een friszure, licht bittere smaak.”
http://www.specialbite.com/blog/citrus-frist-alles-op, 14 januari 2011
Pers 2 bloedsinaasappelen uit met een citruspers. Schil de andere 3 bloedsinaasappelen, snijd de partjes eruit, knijp het sap uit de overgebleven velletjes en breng dit samen met het sinaasappelsap aan de kook.
http://www.cookyourbook.nl/recept/829/frambozenbavarois_met_bloedsinaasappel
Zoetzure mango met sorbetijs van rode grapefruits, bloedsinaasappel en meringuewafel.
http://www.ka.sara.nl/home/hollenberg/cca/nov03.html, 2003
Een ander heerlijk product van dit moment [...]: de bloedsinaasappel. Deze vrucht geeft een glas vol prachtig robijnrood sap plus een mooie smaaknuance. Doet het goed bij het zondagse ontbijt, maar met een leuke draai ook fijn in een aperitief of met een goede scheut wodka zelfs later op de avond.
http://kookgids.info/koken-met-fruit/de-bloedsinaasappel