puree van aardappelen.
puree van aardappelen; ook: gerecht dat bestaat uit puree van aardappelen.
Voorbeelden:
Benodigd voor 4 personen: 250 gram schoongemaakte boleten (buisvormige sporen, voze stelen, mos en aarde verwijderd); warme aardappelpuree, gemaakt van 750 gram bloemige aardappelen; 8 eetlepels olijfolie (vergine); 4 tenen knoflook, gepeld en in plakjes.
NRC, 1993
Naast aardappelpoeder voor frites, is er poeder dat geschikt is om verwerkt te worden tot aardappelpuree of aardappelcroquetten.
http://www.cacique.nl/warenkennis/groenten/aardappelen.htm
Na de warme maaltijd (warme kwast, soep, kip, wortels/doperwten, aardappelpuree en een sinaasappel) in de mensa van de universiteit wordt onder leiding van Stanistaw Skibnicwski, docent aan de universiteit en een van de eerste korfbalpioniers in Warschau, een bezoek gebracht aan de binnenstad van Warschau.
Meppeler Courant, 1995
Leg de oesters dakpansgewijs op de voorverwarmde vleesschotel. Proef de saus, voeg naar smaak peper en zout of worcestershiresaus toe en schep de saus over het vlees [...]. Schik de courgette naast het vlees. Aardappelpuree smaakt heel erg lekker bij dit gerecht.
http://www.quanjer.nl/diversen/kalfsoesters_met_citroensaus_en_.htm
Staande in de rij had Wade grapjes gemaakt over de keuze van Janet: aardappelpuree, een hamlapje en een vanillepuddinkje.
Douglas Coupland, Alle families zijn psychotisch, 2001
Ze maakte haar excuses voor de driftbui die haar zomaar had overvallen en vroeg of ze het konijn, de spruitjes, de sperziebonen en de aardappelpuree weer even zou opwarmen, terwijl ze daar al mee bezig was.
Désanne van Brederode, Mensen met een hobby, 2001