Naaldwijk betekenis & definitie

Het Westland is het grootste glastuinbouwgebied van de wereld. Duizenden kassen rijgen zich aaneen tot één reusachtige Glazen Stad. De miljoenen bloemen die er worden geteeld, van anthurium tot zomerbloemen, vinden hun weg naar kopers in binnen- en buitenland via de Bloemenveiling Holland.

Het is een van de grootste coöperatieve bloemenveilingen ter wereld, met veilinggebouwen in Naaldwijk (10 klokken) en Bleiswijk (3 klokken). De 5600 kwekers die dagelijks voor de aanvoer van bloemen en planten zorgen, zijn niet alleen afkomstig uit Nederland of Europa, maar ook uit Afrika, Zuid-Amerika en Azië. De jaaromzet rukt op richting drie miljard gulden. Daarmee neemt de Bloemenveiling Holland meer dan éénderde van de totale Nederlandse bloemenhandel voor zijn rekening. Net als in 's werelds grootste bloemen- en plantenveiling in Aalsmeer* (NH) zijn bezoekers welkom in de veiling Naaldwijk, om er de dynamiek van de internationale bloemen- en plantenhandel van dichtbij mee te maken. Er is een speciale bezoekersroute uitgezet door het complex, dat groter is dan honderd voetbalvelden. Bezoekers mogen een blik werpen in de veilingzalen en in de grootste koelcel ter wereld. Voor kinderen is er een puzzelroute. Adres: Middel Broekweg 29.

TIP: Bij de VVV Naaldwijk kunnen diverse rondvaarten met een oude veilingboot door het kassengebied worden geboekt. Adres: Pijpkruid 26.

Het Westlands Museum voor Streek- en Tuinbouwhistorie doet de geschiedenis van de glastuinbouw en de Glazen Stad glashelder uit de doeken. Adres: Middel Broekweg 154, Honselersdijk.