Het Dolfinarium startte eind jaren zestig met een simpele dolfijnenshow. Maar het park groeide uit tot het grootste zeezoogdierenpark in Europa. Bezoekers vinden er nu ook shows met walrussen, zeeleeuwen en zeehonden, een roggen-aaibassin, Lagune, een 3-D-bioscoop en een speeltuin.
De shows zijn van wereldniveau. De internationale organisatie van attractieparken bevestigde dat in 2000, door 'Winterwonderparel' uit te roepen tot de beste show ter wereld.
De Lagune van het Dolfinarium is een wereldprimeur. Het is een net-echte binnenzee met vijftien miljoen liter zeewater, waarin dolfijnen samenwonen met scholen vissen en andere zeedieren, zoals krabben, kreeften, wormen, garnalen, anemonen en sponzen. Vanuit een reusachtig onderwaterpanorama kunnen de bezoekers figuurlijk in die wondere onderwaterwereld duiken.
Op de oever staat een authentiek indianendorp van de Canadese Kwakwaka'wakw-stam. De naam klinkt als het angstige gekwaak van een eend in een 2CV met startproblemen, maar betekent Volk van Zalm en Ceder. Het Dolfinarium ging met de Kwakwaka'wakw in zee omdat deze roodhuiden in volstrekte harmonie met de natuur leven en met diep respect voor de dieren en de zee. Hun filosofie luidt: 'Leer de natuur kennen en waarderen, gebruik haar waar nodig, maar houd haar wel in stand.' En juist die natuurvriendelijke boodschap wil het Dolfinarium met de lagune uitdragen.
In het onderwaterpanorama van de Lagune is het eerste onderwaterrestaurant in Europa te vinden. Op de menukaart staan onder andere Waladziyuxda, Musmus Gawikananam en Ts'idipxst. Die gerechten zijn niet bedacht door een analfabetische kok met een spraakgebrek, maar foutloos gespeld in de taal van de Kwakwaka'wakw-indianen. Onder de zeespiegel loopt het water je in de mond. Een menusuggestie: als voorafje Gawikananam (zoutwatergarnaal omwikkeld met kool, honingsaus en zonnebloemscheuten).
Als hoofdgerecht een Aze'exsdan Tax Dzidzatamala (abracadabra voor: op cederhout gerookte en gestoomde zalm met wilde spinazie en rabarberscheuten). Wie niet van vis houdt kiest de T+Uman Puska (gekruide konijnenfilet op varenscheuten en honingmosterdsaus). En als culinair slotakkoord is de Ts'idipxst aan te bevelen, een veenbessenmousse met gekonfijte aspergescheuten. Dat alles begeleid door Canadese wijnen, indiaanse muziek en dolfijnen die vanachter de centimeters dikke ruit glimlachend op je bord loeren. Het onderwaterrestaurant is het hele jaar geopend.