Eenrum betekenis & definitie

In de receptie van Grand Hotel De Kromme Raake hangt slechts één sleutel. Die van kamer 1. Meer kamers zijn er niet, want De Kromme Raake is het kleinste hotel ter wereld. De gasten vinden er een lobby, een riante suite met ouderwetse kachel, een kolossale bedstee en een moderne badkamer. Het Groningse ontbijt wordt geserveerd in grootmoeders keuken. Adres: Hoofdstraat 12.

Ter gelegenheid van de officiële opening van het kleinste hotel ter wereld werd wijn geschonken uit de grootste wijnfles die ooit in productie is genomen. Liefhebbers die gewend zijn 'een flesje' soldaat te maken, zouden zich met deze 1,20 meter hoge fles prompt een delirium drinken, want er zat 34 liter Beaujolais Primeur 1989 in. De fles kreeg een ereplaatsje in Abrahams Mosterdmakerij aan de Molenstraat 5 in Eenrum, een levend museum waar te zien is hoe mosterd en azijn worden bereid.

TIP: In het Arboretum aan het Ernstheemsterpad in Eenrum staan 2000 verschillende bomen en struiken, waaronder een grote verzameling naaldbomen en rododendrons, met ruim duizend verschillende hybriden en wilde soorten.