Hoogtepunten april 2007 betekenis & definitie

10 April
Prinses Máxima schenkt het leven aan een derde dochter, die de naam Ariane Wilhelmina Máxima Inez krijgt. Het kind is de vierde in de lijn van troonsopvolging, na Willem-Alexander, erfprinses Catharina-Amalia (geb. 2003) en prinses Alexia (geb. 2005).

16 April
Op de technische universiteit van Virginia in Blacksburg schiet een drieëntwintigjarige student in de ochtend twee medestudenten dood. Later op de dag slaat hij toe in een ander deel van het universiteitscomplex. Daar doodt hij dertig studenten en docenten en uiteindelijk ook zichzelf. Het is het grootste bloedbad dat ooit op een Amerikaanse onderwijsinstelling werd aangericht.

18 April
Drie mensen, onder wie een Duitser, die werken in een bijbeldrukkerij in Malatya worden vermoord. De drie worden eerst gekneveld, waarna hun kelen worden doorgesneden. Bij de drukkerij worden bijbels gedrukt en deze is daarom niet alleen een doorn in het oog van moslims, maar ook van seculiere Turken. De bijbels worden gebruikt bij christelijke bekeringsactiviteiten.

29 April
De temperatuur in het nationale park van Ásbyrgi, in het noordoosten van IJsland, bereikt een recordhoogte van 23 graden Celsius. Het is de hoogste waarde ooit in de maand april in IJsland gemeten. Normaal ligt de gemiddelde waarde in april op ruim 5 graden en in de maanden juni, juli en augustus op 10 tot 15 graden.