Hoogtepunten april 2006 betekenis & definitie

1 April
Het lichaam van de 18 maanden oude Tommaso Onofri wordt gevonden en zijn ontvoerders worden gearresteerd. Het jongetje werd op 2 maart ontvoerd uit de boerderij van zijn ouders, bij de stad Parma. Hij bleek al een half uur na zijn ontvoering te zijn gedood, omdat zijn ontvoerders niet tegen het gehuil konden. De ontvoering hield Italië een maand lang in haar greep.

6 April
Onderzoekers maken bekend dat in het noordpoolgebied fossiele resten zijn gevonden van de Tiktaalik rosae. Zij menen dat dit dier de schakel is tussen vissen en gewervelde dieren. ‘Tiktaalik’ betekent in de plaatselijke taal ‘grote ondiepwatervis’. De dieren verbleven dan ook in ondiep water, maar - en dat was bijzonder - waren ook in staat aan land te gaan.

12 April
De 17-jarige student Jos Van Holsbeeck wordt in de lokettenzaal van het treinstation Brussel-Centraal doodgestoken door twee jonge overvallers, omdat hij zijn MP3-speler niet wil afgeven. De overvallers weten te ontkomen. Het zinloze geweld zorgt voor grote beroering in de publieke opinie.