Gepubliceerd op 04-12-2017

mihoen

betekenis & definitie

mihoen - Zelfstandignaamwoord
1. (voeding) een soort bami met hele dunne sliertjes gemaakt van rijstmeel
Verhit ongeveer 3 cm olie in een ruime pan. Laat de mihoen in kleine porties in de hete olie glijden. Frituur ze een paar seconden tot ze opgezwollen zijn, schep ze met een schuimspaan uit de olie en laat ze uitlekken op keukenpapier.
Drie-, vier- en vijfgangenmenu’s zijn er voor 38, 45 en 55 euro plus een tiengangen extravaganza voor 90 euro. Wij eten à la carte vooraf ‘oosterse oesters’ met mihoen en teriyaki (€ 4,75 per stuk) en bouillabaisse (€ 16). Omdat deze oesters kleiner zijn dan de schuiten die Nam Kee voor haar verfilmde huisspecialiteit gebruikt, schiet er minder oestersmaak over.

Woordherkomst
uit het Chinees

Synoniemen
rijstvermicelli, glasmie