Venture capital

Venture capital begrippen omschreven

Gepubliceerd op 08-11-2016

2016-11-08

Business development

betekenis & definitie

Business development is de discipline die groeimogelijkheden, zowel binnen als buiten de organisatie, wil ontwikkelen en implementeren. Een business development probeert langetermijnwaarde te creëren voor de onderneming en de externe klanten.

Een van de fundamentele aspecten van business development is de onderdelen van de onderneming te beoordelen die betrekking hebben op het onderhoud en de uitbreiding van het bedrijf. De business development specialist zal daarom nauw samenwerken met sales- en marketing professionals om de huidige mate van penetratie van het bedrijf in diverse marktsectoren te identificeren.

Het proces van business development kan op vrijwel elk bedrijf toegepast worden. Ook kleine bedrijven hebben dit soort activiteiten nodig om stabiel te blijven en in de loop van de tijd wellicht groei te realiseren. Meestal is de komst van ten minste één persoon, die is gericht op de activiteit van business development, genoeg om een beeld van het bedrijf te krijgen. Voor mensen die verantwoordelijk zijn voor specifieke functies binnen het bedrijf kan het vaak lastig zijn om dit beeld zonder hulp te verkrijgen.

Business development kan plaatsvinden door een afdeling in de onderneming te creëren die deze bevoegdheden uitoefent. Het is ook mogelijk om een business development consultant in te huren om de huidige omstandigheden te evalueren en strategieën te identificeren voor het creëren van toekomstige groei.