Telecommunicatie

Telecommunicatie begrippen omschreven

Gepubliceerd op 01-04-2016

2016-04-01

Sim only

betekenis & definitie

Sim only is een telefoon abonnement waarbij men het huidige toestel behoud. Men sluit een abonnement af bij een provider, waarbij men alleen een sim kaart krijgt. Men dient zelf voor een mobiele telefoon te zorgen.

Wanneer men een aflopend abonnement heeft, maar nog geen afstand wilt doen van zijn of haar huidige toestel, kan men er voor kiezen om een sim only abonnement af te sluiten. Het abonnement waarvoor men betaald heeft dus uitsluitend betrekking op de toegang en het gebruik van het mobiele telefonie netwerk van de provider.

Om gebruik te maken van een sim only abonnement, dient men zelf te zorgen voor een toestel. Hiervoor dient het toestel echter wel simlockvrij te zijn. Dit houdt in dat de telefoon als het ware is afbetaald. Wanneer men een abonnement met telefoon afsluit, betaalt men maandelijks niet alleen voor het gebruik van het netwerk, maar betaalt men ook een gedeelte van de telefoon. De telefoon wordt op deze manier gedurende het abonnement afbetaald. Zolang het abonnement loopt, is de telefoon wel ‘gelockt’, wat inhoudt dat het toestel alleen kan worden gebruikt binnen het abonnement. Wanneer het abonnement afloopt, is de telefoon afbetaald en kan men een ander abonnement afsluiten. De telefoon is op dat moment simlockvrij. Men kan er in dat geval voor kiezen om een sim only abonnement af te sluiten, waarbij men alleen betaald voor de toegang tot het netwerk.