Noppenplaat betekenis & definitie

Een noppenplaat is zoals de naam al aangeeft een plaat met daarbij over de hele plaat noppen evenredig verdeeld. Noppenplaten worden veelal gebruikt voor vloerverwarming om op een makkelijke manier ervoor te zorgen dat de buizen van de vloerverwarming op hun plek blijven liggen.

Noppenplaten zijn vaak voorzien van een isolerend materiaal zodat ze vorm behouden en vallen onder de categorie droogbouw. Dit houdt in dat de vloerverwarming en daarin liggende noppenplaat niet in een cementvloer wordt geplaatst. De belasting is hierdoor veel lager en de vloer wordt tevens sneller warm. Het gebruik van een noppenplaat voor vloerverwarming kan zowel bij nieuwsbouw, een huidige woning of bij een renovatieproject.

Noppenplaten zijn vanwege het materiaal dat ervoor gebruikt wordt eenvoudig op maat te maken. Daarnaast is er geen extra gereedschap nodig om de buizen op de juiste positie te plaatsen. In tegenstelling tot natbouw waarbij de vloerverwarming in cement wordt geplaatst en er vaak veel meer arbeid en gereedschap vereist is om de verwarming te kunnen plaatsen.

Laatst bijgewerkt 14-06-2019