Redactie Ensie

Schrijver op Ensie

Gepubliceerd op 10-04-2015

2015-04-10

Binnenhuisarchitect

betekenis & definitie

Een binnenhuisarchitect is een persoon die zich bezighoudt met de inrichting van een bepaalde ruimte. Deze persoon is erg creatief en kan daarom advies geven aan (aanstaande) bewoners of gebruikers van een woning of andere gebouw.

Er zijn verschillende opleidingen waarmee iemand een binnenhuisarchitect kan worden, bijvoorbeeld aan de kunstacademie. In ieder geval is een havodiploma een vereiste.
Een binnenhuisarchitect moet vooral erg creatief zijn. Iedere ruimte moet optimaal kunnen worden benut, variërend van grote tot kleine woonruimtes. Daarbij komt ook kijken dat een binnenhuisarchitect flexibel moet zijn. Hij of zij moet zich kunnen inleven in de wensen van de bewoners van het desbetreffende pand en een goed interieuradvies kunnen geven over de manier waarop dat pand kan worden ingericht. Daarnaast moet een binnenhuisarchitect veel materiaalkennis hebben, zodat er gevarieerd kan worden gewerkt en kan worden ingericht. Ook moet de architect goed in perspectief kunnen tekenen en schetsen en maquettes kunnen maken.