Antonius Johannes Willem Wegner (‘Toon’) geb. Rijswijk (Z.H.) 12 november 1926. Woonde aldaar en sinds 1938 in Den Haag. Leerling van de Akademie v. B.K. alhier (1942-1947) o.l.v. R. J. Draijer, H. van Dam, W. J. Rozendaal en H. Meijer.
Hij schildert, tekent (pen) en lithografeert portretten, figuurcomposities, landschappen en stadsgezichten in een expressief-realistische stijl; maakt tevens hout- en linosneden, wandschilderingen, sgrafitto, illustraties, affiches, letters en gouaches. Belangrijk grafisch kunstenaar.
Verkreeg in 1952 de materiaalprijs van de Jacob Marisstichting (schilderkunst), in 1956 koninklijke subsidie, vrije schilderkunst, in 1961 materiaalprijs Jacob Marisstichting (grafiek). Lid van ‘Pulchri Studio’, Nederlandse Kring van Tekenaars, ‘De Grafische’, Nederlandse sectie van de ‘Xylon’, Société Internationale Des Graveurs Sur Bois te Zürich, en de B.B.K. Gaf les aan de Akademie v. B.K. te Tilburg en geeft les aan de idem te Rotterdam (etsen, houtsneden, lithografieën); onderwees o.a. A. N. van Iperen en J. L. Minningh.
Werk in het Haags Gemeentemuseum: 5 prenten, w.o. poes. Museum Boymansvan Beuningen te Rotterdam, het Rijksprentenkabinet te Amsterdam, het Rijksprentenkabinet van de Rijksuniversiteit te Leiden. Rijkscollectie: rustende vrouwen in Joegoslavië. 1955; gevangenen in concentratiekamp, 1956; een aantal tekeningen en lino’s.