OnlySim

Sim Only abonnement vergelijken met superkracht

Gepubliceerd op 03-08-2016

2016-08-03

mobiele abonnementen

betekenis & definitie

Een mobiel abonnement geeft je voor een vast maandbedrag belminuten, sms-berichten en mobiele data. Om je smartphone onderweg te kunnen gebruiken is het aan te raden een mobiel abonnement te hebben.

Met een mobiel abonnement ga je een overeenkomst aan met een provider. Je krijgt toegang tot het netwerk van die provider in ruil voor een vast bedrag per maand. De omvang van het abonnement kan flink verschillen: soms krijg je een beperkte hoeveelheid belminuten en sms-berichten, andere keren is het onbeperkte belminuten en sms-berichten inclusief een aanzienlijke databundel.

Je hebt al een mobiel abonnement voor minder dan tien euro per maand, al kunnen de kosten oplopen tot meer dan honderd euro per maand bij sommige providers. Gemiddeld betalen Nederlands zo'n 30 euro per maand voor hun mobiele abonnement. Het is echter raadzaam om voor je een abonnement afsluit jezelf goed te oriënteren op het aanbod. De prijsverschillen onderling zijn vaak groot.

Veel abonnementen worden afgesloten inclusief een 'gratis' toestel. Bij het bestellen kies je ook een smartphone of mobiele telefoon. Hoewel providers deze toestellen vaak gratis laten lijken, betaal je wel een extra maandbedrag bovenop de abonnementskosten waarmee je doorgaans meer betaalt dan als je het toestel los zou kopen.

Eventueel kun je kiezen voor een sim only-abonnement, waarbij je alleen betaalt voor je verbruik en niet voor een toestel. Je bent dus alleen geld kwijt aan belminuten, sms-berichten en je mobiele internet. Een bijkomend voordeel is de flexibiliteit: sim only-abonnementen kunnen vaak over een maand of een jaar afgesloten worden, terwijl abonnementen met toestel minimaal twee jaar lopen.