gerecht uit de oven of gril dat in zijn geheel geserveerd wordt in een aluminium bakje en dat bestaat uit patat bedekt met shoarma en kaas met daarover heen sla en daarbij knoflooksaus en sambal
Een bak met daarin friet, shoarma, een ruime scheut knoflooksaus en sambal, een plak kaas erover die even wordt gesmolten in de oven en daarna garneren met sla, rauwkost en tomaat. Het is een flinke bak eten, heet Kapsalon en is de 'nieuwste' rage in snackland.
http://www.missethoreca.nl/Fastfood/Nieuws/2008/2/Carnaval-helpt-nieuwste-snackrage-Kapsalon-HOR025669W/,
De kapsalon is ons cultureel erfgoed van de toekomst. Dat betoogde hoogleraar stadshistorie Paul van de Laar [...]. Het calorierijke gerecht vindt zijn oorsprong zo’n acht jaar geleden in Rotterdam-Delfshaven. Eigenaar Nataniël Gomez van kapsalon Tati aan de Schiedamseweg wilde graag zijn patat en shoarma in één bakje. Een personeelslid opperde toen om er ook nog een paar plakjes kaas en wat sla en tomaat bij te doen. Uiteraard werd de knoflooksaus en sambal niet vergeten.
http://www.powned.tv/nieuws/raar/2011/09/kapsalon_is_cultureel_erfgoed.html,