Homeopathie encyclopedie

Ilse Dorren (1987)

Gepubliceerd op 15-09-2021

Moermantherapie

betekenis & definitie

Soms stuit men op een enkeling met de lang verloren eigenschap gewoon te zien wat er werkelijk gebeurt. Het gros heeft eerst een oordeel klaar en kijkt daarna.

C. Moerman stelde vast dat in gebieden waar een flink glas wijn gedronken werd, opvallend minder kanker voorkwam dan in sobere regionen. Ook viel het hem als duivenmelker op dat hij nog nooit een postduif had gezien met kanker. Vanuit de vivisectiehoek werd dat bevestigd; een duif is immuun voor de gevreesde ziekte. Vanuit die beide startblokken kwam de Vlaardingse huisarts in beweging. Had kanker iets met voeding te maken? In elk geval zakte in de oorlogsjaren het aantal sterfgevallen tot de helft.

Toch wel opvallend! U ziet het: door zonder kleurenbril te kijken ontdekt men dingen die gewoon op straat liggen zonder dat een sterveling ze ziet. Neem nu eens de pH-zie het klein-alternatief vocabulaire van het menselijke lichaam of iets minder technisch uitgedrukt: de zuurgraad. Ons organisme is een tikje zuur en wie door wat voor oorzaak ook te basisch wordt - zie alweer het klein alternatief vocabulaire-staat luidkeels om kanker te roepen. Het is dus zaak de juiste zuurgraad te handhaven en een geschikt dieet lijkt daarvoor dé methode. Bovendien lieten de duiven en de offeraars aan Bachus de nieuwsgierige dokter niet meer los. Hij stelde vast dat het om acht stoffen ging: jodium (in wijn!), citroenzuur (veel plantezuur in wijn), ijzer, zwavel en de vitaminen A, B-complex, D en E.