De Doopsgez. kerk (Brink 89), gelegen achter het Penninckshuis, is een zaalkerk in neorenaissance-stijl uit 1890 naar ontwerp van T.E. Kuipers.
De geheel ingebouwde kerk heeft inwendig rondboogvensters, met daartussen dorische muurzuilen op pilasters. De ziende kap is voorzien van trekstangen, korbelen en muurstijlen op consoles.
De inventaris in neorenaissance-stijl bestaat uit vaste banken, een preekstoel met gebogen achterwand, en een orgelkast met balustrade, gemaakt door de firma Bossche & Crevels. Het orgel werd in 1900 door M.
Maarschalkerweerd vervaardigd. Onverbrekelijk met de kerk verbonden is de gevel van het Penninckshuis; een weelderige maniëristische gevel waarvan het achterliggende huis in 1890 voor de bouw van de kerk werd gesloopt.
Bij de restauratie in 1891-'92 naar plannen van J.A. Mulock Houwer is slechts het gedeelte met topgevel en poortdoorgang blijven staan.
Deze gevel moet kort na 1588 zijn gebouwd toen Herman Penninck met Lucia van Reede trouwde. Hermans vader, de rijke katholieke koopman Macharius Penninck, kocht dat jaar aan de Brink het aan een binnenplaats gelegen middeleeuwse huis van Swaefken waar aan de voorzijde deze nieuwe vleugel verrees.
Boven de ionische poortdoorgang zitten schildhoudende leeuwen met alliantiewapens van Penninck en Van Reede en op de verdieping het opschrift ‘Alst Godt Behaget beter Benyt als Beclaget’.Opvallend is het deugdenprogramma met de beelden van Fides, Spes, Charitas, Prudentia, Fortitudo en Temperantia. Alleen het beeld van Justitia op de top is later verdwenen. De beelden zelf zijn in 1891 vervaardigd door W.G. van Poorten. Ze vervingen de beschadigde originelen, waarvan er twee in het museum de Waag te zien zijn. De linker voluut is in de 18de eeuw verdwenen achter de nieuwe, wat naar voren geplaatste, gevel van het laat-middeleeuwse pand de Penninckshoek (Brink 88). Aan de achterzijde bevindt zich een volgens het ordeboek van Vignola vormgegeven poortje Spijkerboorsteeg 18-20 uit 1613 dat Lucia in 1613 ter nagedachtenis aan haar man heeft laten bouwen en dat mogelijk toegang gaf tot een katholieke schuilkapel.