Wat is de betekenis van Cocoskoek?

2025-07-26
Agrarisch Encyclopedie

Veerman (1954)

Cocoskoek

De koek, die overblijft na het persen van de olie uit gemalen copra. De kleur is wit, iets bruinachtig of roodachtig, de geur aangenaam, hazelnootachtige, maar wordt gauw ranzig. C. verhoogt het vetgehalte van de melk, geeft hard spek en harde boter. Zeer geschikt voor melkvee, ook voor mestvarkens, minder goed voor biggen. Cocosmeel is gemalen coc...

2025-07-26
Encyclopedie voor voeding

dr. ir. P. Schoorl (1938)

Cocoskoek

Cocoskoek is het product dat na uitpersen van het cocosvet uit de copra overblijft. Het is een grijsbruine massa, welke speciaal als voedsel voor melkvee goede diensten bewijst. De samenstelling is als volgt: eiwit 32%; vet 5%; koolhydraten 40%; ruwvezel 14%; asch 6%. Hieruit blijkt dat dit product niet zoo eiwitrijk is als andere afvalproducten va...

2025-07-26
Katholieke Encyclopaedie

Uitgeverij Joost van den Vondel (1933-1939)

Cocoskoek

Cocoskoek - (cocosmeel), bijproduct van de oliebereiding uit copra. Samenstelling: gemiddeld 21% eiwitachtige stoffen; 9% vet; zetmeelwaarde 77,00; grenscijfers Codex Voedermiddelen: 14% vocht; 8% asch in droge stof. Gebruik: specifiek melkveevoeder, verhoogt melkvetgehalte; max. hoeveelheid in rantsoen 4 kg per 1.000 kg levendgewicht; overschrijdi...

2025-07-26
Oosthoek encyclopedie

Oosthoek's Uitgevers Mij. N.V (1916-1925)

Cocoskoek

Cocoskoek - de copra wordt in Europa geperst ter bereiding van kokosvet. Voor het verkrijgen van spijsvetten wordt de beste copra gebezigd; men krijgt dan witte koeken. De grijze en bruine koeken zijn van mindere kwaliteit. De c. heeft een speciaal effect bij melkkoeien, omdat het vetgehalte der melk verhoogd wordt. Wel zijn de koeken niet bijzonde...

Gerelateerde zoekopdrachten