Chinees nieuwjaar (Chun-Jie). De datum van viering is afhankelijk van de tweede nieuwe maan na de zonnewende op 21 december, tussen 21 januari en 20 februari, en is afhankelijk van de Chinese kalender.
Aan de eigenlijke viering gaan twee weken van voorbereiding vooraf, waarmee geluk voor het komende jaar zoveel mogelijk wordt verzekerd. Zo wordt het huis grondig schoongemaakt en lopende schulden afbetaald. Van tevoren wordt eten klaargemaakt, omdat op de dag zelf geen messen
e.d. mogen worden gebruikt. Ook vermijden mensen gesprekken over ongeluk, dood en verderf en het gebruik van bepaalde woorden waarvan de klank te veel lijkt op de woorden die daarmee te maken hebben. Langs de voordeur worden lange stroken rood papier gehangen, waarop wensen voor het komende jaar zijn gekalligrafeerd.
De keukengod, waarvan men denkt dat die rond nieuwjaarstijd verslag uitbrengt in de hemel over het huishouden, wordt gunstig gestemd door een afbeelding daarvan te verbranden, nadat eerst honing rond de mond is gesmeerd om zo een gunstig verslag af te dwingen. De nieuwjaarsviering eindigt met veel roodgekleurd vuurwerk: het lawaai en de kleur rood verjagen de kwade geesten.