Jeanet Bathoorn ✓

Social Media Expert ★ Bestselling Author

Gepubliceerd op 09-09-2015

2015-09-09

Webinar

betekenis & definitie

Een webinar is een samenvoegsel van web en seminar. Het is een mogelijkheid om via internet en specifieke webinar software systemen online contact te maken met de deelnemers. Veelal worden webinars gebruikt om kennis over te dragen waarbij alle deelnemers vanaf hun eigen werkplek meedoen.

Webinars worden in de huidige online wereld voor meerdere doeleinden gebruikt. Veel ondernemers delen gratis hun kennis via een webinar. Doordat de deelnemers zich vooraf verplicht registreren is de ondernemer na het webinar in staat om contact met ze te blijven houden en daarmee de sales kansen te vergroten. Ook tijdens het webinar doet de ondernemer een aanbod tot het kopen van een product om daarmee vanuit het webinar directe omzet te genereren.

We kennen ook betaalde webinars. Deze vorm van webinars volgen en geven lijkt meer op een online college. De presentator deelt kennis, de deelnemers die live aanwezig kunnen hun vragen stellen.

Aan een webinar kan een ongelimiteerd aantal deelnemers meedoen, al is het mede afhankelijk van de software die gebruikt worden. Veel webinar software maakt gebruik van de Google+ Hangout techniek.

Nederlandstalige software is bijvoorbeeld van WebinarGeek.com.
Andere populaire webinar software pakketten zijn: GoToMeeting (GoToWebinar), WebinarJam, ClickMeeting, Anymeeting, AdobeConnect.