Martin Bannink

Auteur internet.taal (1995)

Gepubliceerd op 11-05-2017

2017-05-11

Management

betekenis & definitie

De indrukwekkende hoeveelheden 'cyberpunks' die Internet bevolken, hebben geen hoge pet op van 'suits' (mensen in het pak) en dit wordt nog een beetje erger als de 'suits' ook nog eens het management vormen.

Het allereerste en allerbelangrijkste kenmerk van het management is dat zij niet bij het produktieproces betrokken zijn en dat is hun principiële handicap.

Het directe gevolg hiervan is dat het management niets zinvols te doen heeft en dat is in de regel fataal. Het moeten leren leven met de stroom memo's ('treeware') afkomstig van het management is nog te doen. Maar het management neemt ook nog eens beslissingen! Die beslissingen moeten uitgevoerd worden en leiden alleen maar tot catastrofes - gruwelijk! En dat terwijl de jongens en meisjes van het management ook nog eens de duurst betaalde krachten zijn, die er rondlopen...

Deze visie zal zonder twijfel haaks staan op elk managementboek van deze wereld, maar het typeert wel de mening van vele 'netizens': het management praat over zaken, maar weet er niets van. Net zoiets: een 'mangler' is een manager, iemand die zaken mangelt in plaats van op te lossen (synoniem voor 'mangler' is 'mango').