Rahl (Karl) een uitstekend schilder en een zoon van den verdienstelijken graveur Karl Heinrich Rahl, werd geboren te Weenen den 15den Augustus 1812, bezocht de Académie aldaar en verwierf op 19-jarigen leeftijd den grooten prijs. Daarna bezocht hij München, Stuttgart en Hongarije en vertrok in 1835 naar Italië, waar hij te Venetië het coloriet en te Rome de Romeinsche school bestudeerde. Hij schilderde portretten en de historiestukken: „Het vinden van het lijk van Manfred (1836)”, — „Manfred's intogt in Luceria (1836)”, — „De vervolging der Christenen in de catacomben”, enz. In 1848 begaf hij zich naar Parijs en vervolgens naar Duitschland en naar Weenen, waarna hij „Odysseus bij Alcinous” schilderde.
Nu werd hem opgedragen het wapenmuséum in het Arsenaal te Weenen met fresco's te versieren, maar terwijl hij in Italië de cartons in gereedheid bragt, werd een ander met die taak belast. Intusschen vond hij daarvoor vergoeding in de opdragt van den baron Sina, schilderstukken te leveren aan den gevel en in het voorportaal der kerk aan de Oude Vleeschmarkt te Weenen en een aantal stukken ter versiering van het paleis van den baron. Den Heinrichshof tooide hij met de allegorische voorstellingen van de kunsten des Vredes en der Beschaving, en het paleis Todesco met tafereelen uit de lotgevallen van Paris. Ten behoeve der universiteit te Athene ontwierp hij eene schets, die de verheerlijking der Grieksche beschaving voorstelt. In 1863 werd hij benoemd tot professor aan de Académie, en in 1864 schilderde hij in het trapportaal van het wapenmuséum eene reeks van allegorische voorstellingen.
Tot dit tijdperk behooren ook de frescoschilderij: „Meisjes uit den vreemde” in eene villa bij Gmunden, en compositiën voor eene feestzaal te Oldenburg, alsmede eene reeks van tafereelen uit den Argonautentogt. In het laatst van zijn leven vervaardigde hij cartons voor de nieuwe opera te Weenen, welke na zijn dood door zijne leerlingen zijn uitgevoerd. Hij overleed den 9den Julij 1865. Hij streefde steeds naar geestrijke compositie, eene rijke vinding en een levendig coloriet.