Cholzuur of cholalzuur ontstaat uit glycocholzuur en taurocholzuur onder den invloed van alkaliën. Het kristalliseert uit kokenden alkohol in glasglanzige tetraëders en octaëders met 5 verbindingsgewigten kristalwater; de kristallen verweeren in de lucht, lossen zich op in 750 deelen kokend en 4000 deelen koud water, in 21 deelen kouden wijngeest, in 27 deelen aether en zeer gemakkelijk in kokenden wijngeest. Door het met zuren te behandelen of ook bij eene temperatuur van 200° C. gaat het over in choloïdine-zuur, en bij 290° C. in dyslysine. Bjj drooge destillatie levert het eene gele olie.
Inloggen
Log hier in om direct te kunnen beginnen met schrijven.
Favorieten
Wil je dit begrip toevoegen aan je favorieten? Word dan snel vriend van Ensie en geniet van alle voordelen:
- Je eigen Ensie account
- Direct toegang tot alle zoekresultaten
- Volledige advertentievrije website
- Gratis boek cadeau als welkomstgeschenk