Gepubliceerd op 21-02-2019

Mari silvester andriessen

betekenis & definitie

Mari Silvester Andriessen (‘Mari’) geb. Haarlem 4 december 1897. Woonde en werkte in Haarlem, Amsterdam en München (Dld).

Is thans woon­achtig te Haarlem. Leerling van de Kunstnijver­heidsschool te Haarlem, van de Rijksakademie te Amsterdam o.l.v. J. Bronner en van de Staatsakademie te München.

Beeldhouwer. Vervaardigde veel beeldhouwwerken voor openbare gebouwen en o.a. ook voor R.K. kerken en maakte vooral ook oorlogsmonumenten. Gaf les aan A. E. M. Hofte, Th. J. Mulder, F. Overstegen, E. L. Thoden van Velzen en C. J. Elffers.

Lid van ‘Arti et Amicitiae’ te Amsterdam, van de ‘Nederlandse Kring van Beeldhouwers’ en van de ‘Académie Royale’ te Brussel.

Centraal Museum Utrecht: de dokwerker (brons). Rijks­museum Kröller-Müller Otterlo: portret van A. Diepenbrock (brons). Frans Halsmuseum Haarlem: Johannes de Doper (brons); concentratiekamp (brons); leunend vrouw­tje; ‘schaduw’. Rijkscollectie: o.m. portret van zijn vrouw (brons); heilige Genoveva (gips); negen uitv. in brons van Mozart; zaaier (brons); ‘De Gelaarsde Kat’ (brons) voor park Sonsbeek te Arnhem; enz.

M. v. Beek, ‘Mari Andriessen', A’dam 1964 Uitgev. Meulenhoff; Mak van Waay.

< >