Karnemelk - de vloeistof, welke na de afscheiding van de boter uit den room of de melk overblijft; daar deze producten vóór het karnen gezuurd worden, is dus ook de k. zuur. Om na afloop van het karnen aan den karnwand hangende boterkorrels niet verloren te doen gaan, wordt de karn altijd met een weinig water ingespoeld. De hierdoor veroorzaakte verdunning van de k. behoeft echter niet meer dan één procent te zijn. Natuurlijk zal de boterbereider er naar streven, dat er zoo weinig mogelijk vet in de k. achterblijft; het vetgehalte der k. schommelt in een goed ingericht bedrijf tusschen 0,3 en 0,6 %.
Inloggen
Log hier in om direct te kunnen beginnen met schrijven.
Favorieten
Wil je dit begrip toevoegen aan je favorieten? Word dan snel vriend van Ensie en geniet van alle voordelen:
- Je eigen Ensie account
- Direct toegang tot alle zoekresultaten
- Volledige advertentievrije website
- Gratis boek cadeau als welkomstgeschenk