Rode Bordeaux. Saint-Julien in de HautMédoc, Frankrijk
In 1855 als een Quatrième Cru geklasseerd, wordt Talbot verkocht voor prijzen die even hoog zijn als die van sommige Deuxièmes Crus. De wijn wordt voornamelijk gemaakt van Cabemet Sauvignon en de Petit-Verdot. Château-Talbot dankt zijn naam aan John Talbot, graaf van Shrewsbury, die in 1453 de laatste veldslag van de Honderdjarige Oorlog verloor en daarin op tachtigjarige leeftijd het leven liet. Men is er echter niet zeker van of hijzelf ooit eigenaar van dit wijngoed is geweest. M. Jean Cordier is nog slechts voor een deel eigenaar sinds hij in 1983 de meerderheid van zijn aandelenbezit heeft verkocht aan de Hénin-groep.
De chai van Château-Talbot is indrukwekkend, modem, overzichtelijk en schoon en zou een modelkelder van de Medoc kunnen zijn. De kwaliteit van Château-Talbot en van andere, hoger gewaardeerde crus classes, geeft eigenlijk aanleiding om de Classificatie van 1885 te herzien. Bijzonderheden: een stevige hoge wijn die toch heel soepel is en doorgaans uitstekend gemaakt.
Oppervlakte-. 85 ha
Gemiddelde produktie: 30 000 kistjes