Algemeen Nederlands Woordenboek

Algemeen Nederlands Woordenboek (2009-heden)

Gepubliceerd op 30-05-2017

volkorenbrood

betekenis & definitie

brood van volkorenmeel.

brood dat is bereid uit grofgemalen volkorenmeel; brood van volkorenmeel.

Voorbeelden:
Naarmate het brood donkerder van kleur is, is er meer meel in verwerkt; zo bestaat volkorenbrood uit alleen meel. Voor witbrood wordt alleen bloem verwerkt. Uiteraard zijn voor het bakken van brood nog enige andere ingrediënten nodig, zoals water of melk, gist en zout.
http://www.gzp.nl/main/gzp/index.htm

In groenten en fruit zitten veel voedingsvezels, evenals in volkorenbrood en in zilvervliesrijst.
http://www.opdieet.nl/dieeten.htm

Dit broodje wordt gebakken van volkorenmeel. Hierbij wordt de hele tarwekorrel gebruikt, het meel bevat fijngemalen kiemen en zemelen. Ook bevat volkorenmeel vaak nog hele of gebroken tarwekorrels. Volkorenbrood bevat nog iets meer vitamines (B1, B6), mineralen (ijzer, jodium) en voedingsvezel dan bruinbrood.
http://www.brood.net/gesc_00.cfm

Ook ben je de laatste 3 maanden van de zwangerschap vaak minder actief. Om obstipatie te voorkomen is het belangrijk om: 1½ tot 2 liter per dag te drinken. Vezelrijke voeding te gebruiken (volkorenbrood en fruit).
http://www.ouder-kindzorg.nl/

Blijf je moe na die eerste 3 maanden laat dan je ijzer gehalte testen, de verloskundige kan dit voor je doen maar je kan hiervoor ook terecht bij je huisarts. Je kunt ook ijzerrijk voedsel eten zoals appelstroop en volkorenbrood en groene groente.
http://www.kindjeopkomst.nl/default.htm

< >