deegwaar.
deegwaar, doorgaans in de vorm van draadvormige gele of witte sliertjes, die vooral gebruikt wordt als bestanddeel van soep.
Voorbeelden:
Groentensoep [...]. Koop potten met bouillon bij de supermarkt […]. Verder hebt u nodig: […], twee ons of zo gehakt, en vermicelli. Gewone sliertjesvermicelli is prima, als u figuurtjes leuker vindt doet u dat […]. Als de bouillon kookt, doet u de balletjes, de groente en de vermicelli erbij.
http://home-4.12move.nl/~sh365555/kookboek_soep.html
In Noordafrikaanse keukens zijn chorba de kleine deegwaren van hard tarwemeel die in bouillon van vlees of vis en diverse groenten worden meegekookt op het laatst van de rit. Per land en streek heeft men eigen voorkeuren voor de vorm van de deegwaren: rijstvormige of ronde korrels, ragfijne vermicelli of iets dikkere.
NRC, 1993
Het Kaagmeer is op zondagen net een pan soep met erg veel ballen en te veel vermicelli geworden. Je kunt over de boten van eiland naar eiland lopen. En alles wordt overboord gekieperd, sigaren, poep, zeepmiddelen, olie.
J.M.A. Biesheuvel, De verpletterende werkelijkheid en andere verhalen, 1981