iemand die strips tekent.
iemand die doorgaans voor zijn beroep stripverhalen vervaardigt; iemand die strips tekent.
Voorbeelden:
België is tegenwoordig nog steeds het land met de grootste dichtheid aan striptekenaars in de wereld. De huidige generatie heeft het nadeel dat zij in de schaduw moet leven van grote monumenten, als Hergé, Jacobs, Marc Sleen, en Willy Vandersteen. De Pooter: "Wij missen op het moment de echt grote tenoren en daarom heeft België haar leidinggevende rol op stripgebied moeten afstaan aan landen als Frankrijk en Italië."
NRC, 1993
De Belgische tekenaar Hermann (58) behoort tot de vijf striptekenaars die voor hun hele oeuvre genomineerd werden voor de Grote Prijs van het internationale stripfestival van Angoulème [...]. Hermann wordt beschouwd als een grootmeester van het klassieke realisme en is gespecialiseerd in het avonturenverhaal.
De Standaard, 1997
Hondius is moeilijk in een hokje te plaatsen. Ze is striptekenaar, schildert, zingt, maakt beelden en daar komt nu ook nog eens het schrijverschap bij. "Ik heb er wel eens over nagedacht of het niet in een woord te zeggen is wat ik nu eigenlijk ben, maar ik ben er nog steeds niet achter. Misschien zie ik mezelf wel meer als schrijfster want zelfs bij het striptekenen denk ik in woorden. Maar ik wil ook nog eens een stripboek maken zonder woorden."
http://www.gerriehondius.com/index.php?id=2&id2=4&id3=125
Hoe complexer een apart stripplaatje opgebouwd is, hoe minder vlug het zich over het algemeen laat begrijpen, hoe meer het een vlotte lectuur afremt en dat is iets wat de meeste stripmakers willen vermijden. Een stripalbum wordt over het algemeen snel geconsumeerd. Telkens een volledig uitgewerkt decor neerzetten zou bovendien van stripauteurs trouwens een extra inspanning vragen. Maar hoe kan een striptekenaar een vlotte strip maken en tegelijk voldoende informatie verschaffen over de tijd en ruimte waarin het verhaal zich afspeelt?
http://www.student.kuleuven.ac.be/~m8107966/Architectuur.html, 2000
Net zoals op de vorige elf edities zullen in het Tentoonstellingspaleis van Charleroi talrijke uitgeverijen present zijn. Striptekenaars signeren er hun werk en er is een beurs voor verzamelaars. Het festival kent een groeiend succes. Er zijn tentoonstellingen over Lucky Luke 50 jaar, Uitgeverij Lombard en 100 jaar film en strip.
De Standaard, 1996