sinaasappel om te persen.
vlezige sinaasappel die moeilijk te schillen is en gebruikt wordt om tot sap te persen; perssinaasappel.
Voorbeelden:
Persappelsienen hebben een wat vezelig vruchtvlees. Dat maakt ze minder geschikt om zo te eten. Ze bevatten veel sap, zijn zoet maar hebben vaak geen overheersende smaak.
http://home.scarlet.be/~eb024464/product1/algemeen/citrusalg.html
Je hebt eetappelsienen en persappelsienen. De persappelsien is meestal wat vleziger.
http://meersmaak.blogspot.com/2011/01/10-sinaasappel-weetje.html
We fruiten de sjalot in een steelpannetje met wat boter en voegen de runderbouillon erbij. We kruiden bij met peper & zout en twee tot drie kruidnagels. Vervolgens voegen we het sap van de persappelsien, een stuk van de schil en de porto toe. We laten de saus al roerend indikken, zeven het geheel en voegen tot slot de peterselie en dragonblaadjes toe.
http://www.digitalconfusion.org/recept.php?id=82