gefrituurde stukjes kabeljauw.
stukjes kabeljauw of ook stukjes andere witvis die eerst door beslag gehaald en daarna gefrituurd zijn en die vaak bij een visboer gehaald en met een sausje als snack gegeten worden.
Voorbeelden:
De alom bekende kibbeling wordt vaak gemaakt van deze wangen en keeltjes, maar ook andere vissoorten en delen van de kabeljauw kunnen als basis voor deze 'gezonde' snack dienen.
http://www.visbureau.nl/vissoorten.htm
Meer dan de helft van alle kibbeling die over de toonbank gaat, verdient die naam niet. De onkunde bij veel verkopers is schrijnend. Kibbeling wordt te vaak gebruikt als het afvoerputje van de gemiddelde viszaak, zo blijkt uit de AD-test. Waar is de kabeljauw in de kibbeling eigenlijk gebleven?
http://voeding.web-log.nl/voeding/2005/05/veel_mis_met_ki.html, 11 mei 2005
Terwijl ik kibbeling at in de viszaak om de hoek, moest ik aan de Troonrede denken die de koningin die middag had uitgesproken.
http://weblogs.nrc.nl/dag/2010/09/22/kibbeling/, 22 september 2010
Bagels worden zoet of hartig belegd gegeten [...]. Belegsuggesties: verse roomkaas, gerookte zalm en dille, Griekse yoghurt of zure room, honing en bosbessen, guacamole, rookvlees en blokjes tomaat, mosterdmayonaise, rucola en kibbeling, verse roomkaas, ananas, kipfilet met kerrie, fijngehakte koriander.
http://www.brood.net/gesc_00.cfm