Algemeen Nederlands Woordenboek

Algemeen Nederlands Woordenboek (2009-heden)

Gepubliceerd op 29-10-2020

amuse

betekenis & definitie

smaakvol en kleurrijk hapje.

smaakvol en kleurrijk hapje dat in restaurants bij het aperitief geserveerd wordt op een lepeltje of een klein schoteltje, soms ook in een kopje of glaasje.

Voorbeelden:
De nadruk bij Amuse ligt op klein. Dit hapje wordt geserveerd op een lepeltje of een klein schoteltje. De functie van het aanbieden van een Amuse is om een accent te leggen op de gastvrijheid, een groetje uit de keuken, het is een visitekaartje van het bedrijf. De belangrijkste functie van de Amuse is het opwekken van de eetlust, het prikkelen van de smaakpapillen, en het moet er oogstrelend uitzien. Er zijn momenteel al kleine lepeltjes te koop die gemaakt zijn van bladerdeeg waarop rechtstreeks de Amuse kan worden geschikt.
http://www.xs4all.nl/~sjeef/Nederlands/ABC/ABCa.html

< >