Château Loubens betekenis & definitie

De geschiedenis van Château Loubens gaat terug tot het begin van de 17e eeuw, toen het landgoed behoorde aan Pierre de Lancre. Deze raadsman van de 'vuurkoning' Hendrik IV schreef in diens opdracht verhandelingen over heksen en tovenaars - met als resultaat dat meer dan 500 van tovenarij verdachte personen op de brandstapel belandden.

De vorst bracht ook een bezoek aan Loubens. In de 19e eeuw werd het chateau ingrijpend verbouwd en kreeg toen ook zijn zeven ondergrondse kelders. De hier ver¬vaardigde Sainte-Croix-du-Mont is doorgaaans de beste van zijn appellation. Voor de botteling laat men hem drie jaar op tank liggen, waarna de wijn meestal nog een jaar flesrust krijgt. Zijn aroma bevat elementen van rijpe vruchten (perzik, abrikoos, ananas), milde specerijen en, in meer of mindere mate, nobele rotting. Deze stijlvol-zoete wijn kan doorgaans makkelijk 15 jaar ouderen.

eig. Arnaud de Sèze opp. 21 ha, prod. wit 8.500 druiven W SEM 97% SAUV B 3% 2e wijn Château des Tours overige wijn Fleuron Blanc (AC Bordeaux), Château Le Grand Pré (AC Bordeaux) ov. wijndomein(en) Château Terfort (Ste-Croix-du-Mont)

Gepubliceerd op 19-04-2017