Château Léoville Las Cases betekenis & definitie

De wijn van dit domein - het grootste van de drie Léovilles - is niets minder dan monumentaal. Wat betreft kracht en klasse behoort hij tot de absolute top van niet alleen zijn herkomstbenaming, maar zelfs van heel Bordeaux.

Zijn kleur is intens en zijn parfum op den duur rijk geschakeerd met massa's rokerig hout (minstens anderhalf jaar in 60 tot 90% nieuwe vaten) overvloedig fruit van zwarte bessen plus zwarte kersen. In superb geconcentreerde smaak komen dezelfde elementen terug, samen met hechte, diepe, rijpe tannines, specerijen, mineralen, potloodslijpsel, chocolade, een hint van munt, drop en andere nuances. De wijn wordt op perfectionistische wijze geproduceerd en zelfs in goede jaren kan de helft of meer van de oogst verwezen worden naar de tweede wijn, Clos du Marquis. Het château bestaat uit diverse gebouwen aan weerszijden van de hoofdstraat in Saint-Julien. Het omvangrijkste perceel van de wijngaard is ommuurd, ligt direct ten noorden van de dorpskern en loopt tot de grens met Pauillac.

eig. SC du château Léoville Las Cases (Families Delon en Las Cases) opp. 97 ha prod. 45.000 druiven B cs 65% MER 19% CF 13% PV 3% 2e wijn Clos du Marquis; Château du Grand Pare; Domaine de Bigarnon ov. wijndomein(en) Château Potensac (Médoc)

Gepubliceerd op 30-03-2017