Château Langoa Barton betekenis & definitie

Het château van Langoa Barton ligt in een holling van de weg tussen het gehucht Beychevelle en de dorpskern van Saint-Julien. Het is door Bernard de Pontet in 1758 gebouwd op een half ondergrondse, gewelfde kelder en het heeft de tand des tijds goed doorstaan.

Sinds 1821 is het in handen van de oorspronkelijk uit Ierland afkomstige familie Barton. Deze produceert hier ook de wijn van Château Léoville Barton - maar beide wijnen worden strikt gescheiden. Dat blijkt ook uit hun zeer verschillende persoonlijkheid. Langoa Barton is de meest gracieuze van de twee. Deze Saint- Julien kan een ondoorzichtige kleur hebben, met tegelijk een vitale elegantie, fruit van vooral bessen, een snufje specerijen en nobele nieuw-houtaroma's (men vervangt jaarlijks de helft van de vaten). Na circa vijf jaar begint Langoa Barton al veel charme te tonen, maar kan daarna meestal makkelijk nog een decennium mee.

eig. Anthony Barton opp. 20 ha prod. 8.300 druiven B cs 71% MER 21% CF 8% 2e wijn Lady Langoa ov. wijndomein(en) Château Léoville Barton (St- Julien)

Gepubliceerd op 30-03-2017