Bordeaux wijnatlas en encyclopedie

Hubrecht Duijker (1997)

Gepubliceerd op 06-04-2017

Château La Gaffelière

betekenis & definitie

Een bij dit château ontdekt mozaïek uit de Gallo-Romeinse tijd toont een druivenrank en bewijst dat hier al sinds de 4e eeuw wijn wordt gemaakt. Het huidige château ligt aan de voet van Château Ausone, pal aan de zuidelijke toegangsweg naar Saint-Emilion. Zijn enigszins gotische vorm kreeg het in de 17e, 18e en 19e eeuw. Als wijn is La Gaffelière een stijlvolle, elegante Saint-Emilion, zelden heel krachtig, uitbundig of super-geconcentreerd. Zijn aroma bestaat uit een verleidelijke melange van rijp besfruit plus zwarte kersen, specerijen, vanille en toastachtig hout, terwijl ook tannine niet ontbreekt.

eig. Léo de Malet Roquefort opp. 22,1 ha prod. 10.000 druiven B MER 65% CF 30% CS 5% 2e wijn Clos la Gaffelière ov. wijndomein(en) Château Tertre Daugay (St-Emilion)