Château Falfas betekenis & definitie

Falfas is een voormalig jachtslot dat zijn huidige gedaante kreeg in de 17e eeuw. Het in Louis XIII-stijl gebouwde château ontleent zijn naam aan Gaillard de Falfas, president van het parlement van Guyenne, wiens familie het laat in de 17e eeuw verwierf. De huidige eigenaars namen het over in 1988 en bewerken hun wijngaard op biodynamische wijze. Als wijn wordt Falfas gekenmerkt door een vaak ondoorzichtige kleur en een volle, lang nahangende smaak met het fruit van rijpe zwarte bessen en bramen, terwijl ook kersen en pruimen aanwezig kunnen zijn, plus leer en laurier.

Naast de gewone wijn, die 18 maanden op vat rijpt, wordt van oude stokken ook een speciale cuvée geproduceerd, Château Falfas Le Chevalier. Deze ondergaat een lagering van 24 maanden in nieuwe fusten. Meestal zit er in de melange veel cabernet sauvignon, waardoor de wijn een sterk aroma van zwarte bessen heeft. Zijn kleur is massief, zijn concentratie groot, zijn soms iets droge finale minutenlang.

eig. John et Véronique Cochran opp. 22 ha prod. 10.000 druiven B MER 55% CS 25% MAL 15% CF 5% 2e wijn Château de Beychade

Gepubliceerd op 11-04-2017