Hubrecht Duijker

Bordeaux: wijnatlas en encyclopedie (1997)

Gepubliceerd op 19-04-2017

2017-04-19

Château De l'Aubrade

betekenis & definitie

De productie bestaat voor de helft uit witte wijnen (Bordeaux Sec, Entre-Deux-Mers) en voor de helft uit rode (Bordeaux Supérieur, Bordeaux) en rosé. De Bordeaux Supérieur toont doorgaans een sappige, aangename smaak met vanilleachtig hout, rijp fruit en een vleugje specerijen.

De rode Bordeaux kreeg geen vatlagering, maar is toch ook attractief en evenwichtig. Fruit is volop aanwezig in beide witte wijnen, stijlvolle producten met een opwekkend karakter; de Bordeaux Sec bevat net iets meer sauvignon dan de Entre-Deux-Mers. In de frisse rosé zit aardig wat jamfruit; het is een pure cabernet franc.

AC Bordeaux Supérieur, Bordeaux, Entre-Deux-Mers eig. Paulette en Jean-Pierre Lobre opp. 40 ha prod. 12.000, wit 11.000 druiven B CF 60% cs 30% MER 10% druiven W SAUV B 35% SEM 35% MUSC 30% 2e wijn Château Jamin (AC Bordeaux) (AC Entre-Deux-Mers) (AC Bordeaux rosé)