Château d'Arsac betekenis & definitie

In meer dan één opzicht is d'Arsac een opvallend château. Zo worden in de cuvier en de chai, beide 19e-eeuws, klassieke contouren geïntegreerd met eigentijdse materialen en felle kleuren, waaronder helblauw. Ook vinden op het domein regelmatig exposities van moderne kunst plaats.

D'Arsac kwam in het nieuws toen de Franse staat op 6 september 1993 besloot het domein te laten opnemen in de herkomst-benaming Margaux (vanuit Haut- Medoc). Het verzoek daartoe had eigenaar Philippe Raoux vrijwel direct na zijn overname van d'Arsac in 1986 ingediend. D'Arsac is vooral een opmerkelijke bezitting vanwege het niveau van zijn wijn. Deze heeft - ondanks de nog relatief jonge druivenstokken - beschaving en charme, met bosgeuren, rijpe zwarte bessen plus kersen, kruidigheid en vanilleachtig hout (een jaar lagering in voor 25% nieuwe fusten). Een ander, niet aan d'Arsac gelieerd product van de familie Raoux is een reeks Crémants de Bordeaux van het huis A. Chamvermeil.

eig. Philippe Raoux opp. 80 ha prod. 44.000 druiven B cs 60% MER 40% 2e wijn Château Le Monteil (AC Haut-Médocj, Ruban Blue du château d'Arsac (AC Haut-Médoc) overige wijn Crémant de Bordeaux 33460 Arsac.

Gepubliceerd op 30-03-2017