Heinz

Alles over Heinz

Gepubliceerd op 17-05-2016

2016-05-17

Heinz Ketchup

betekenis & definitie

Heinz Ketchup is een van de velen producten die worden verkocht door voedsel producent KraftHeinz. Het product heeft over de gehele wereld door de jaren heen een iconische status gekregen, mede door de visie van oprichter van de Heinz company, Henry Heinz.

Heinz tomatenketchup werd in 1876 voor het eerst gemaakt. Hoewel tomatenketchup reeds bestond, zorgde het unieke recept, met onder andere verse pluktomaten en kruiden, dat het sinds de eerste uitgave een ongekend succes werd. Daarnaast bracht Heinz de tomatenketchup vanaf de beginjaren al uit in een authentieke glazen fles. Hoewel de fles door de jaren heen uiteraard wat veranderingen heeft ondergaan, blijft men bij Heinz trouw aan de originele glazen fles.

Naast het unieke ontwerp van de glazen fles, is de Heinz tomatenketchup bekend om het nummer 57. Dit nummer werd door Henry Heinz gebruikt in de slogan die Heinz wereldwijd bekend zou maken, namelijk ‘57 Varieties’. Het nummer 57 is dan ook terug te vinden op talloze producten van Heinz, maar dankt zijn bekendheid toch voornamelijk van de glazen ketchup fles. Ondanks de populariteit die Heinz heeft gekregen dankzij het nummer 57, gaf Henry Heinz toe dat het nummer zelf geen echte betekenis heeft. Naast de tomatenketchup die volgens Heinz nog steeds wordt bereid in overeenstemming met het traditionele recept, heeft Heinz in de loop der jaren diverse variaties op de markt gebracht, zoals de Heinz biologische ketchup, Jalapeno Ketchup en Sweet Onion Tomato ketchup.

Een ander kenmerk waar Heinz tomatenketchup om bekend staat is de zeer langzame snelheid waarmee de ketchup uit de fles komt. Hoewel Heinz stelt dat dit bij de ketchup hoort, kan men de er vaart achter zetten door een goede tik te geven op het nummer 57 op de hals van de fles.