Golfsportwoordenboek

Golfsportwoordenboek door Jan Luitzen

Gepubliceerd op 25-07-2017

kledingvoorschrift

betekenis & definitie

(het; -en) - voorschrift t.a.v. de kleding die men geacht wordt te dragen, bv. geen spijkerbroek op de golfbaan, heren in het clubhuis een colbert en das.

• Het is natuurlijk leuk als een golfoutfit er pittig uitziet, maar veel belangrijker is dat de kleding comfortabel en functioneel is. Er bestaan geen uitgesproken kledingvoorschriften op de golfbaan, hoewel clubs toch vaak regels hanteren. In het algemeen zijn voor mannen gymschoenen, spijkerbroeken, kraagloze shirts, zeer korte broeken (shorts) en mouwloze hemden meestal niet toegestaan. Er zijn clubs waar voor mannen lange sokken zijn voorgeschreven wanneer ze een kniebroek dragen. Er bestaan zelfs clubs waar het dames niet is toegestaan een pantalon te dragen. Kledingvoorschriften kunnen van land tot land variëren en van club tot club. Wees bereid ze te respecteren. U moet kleding dragen die u de mogelijkheid geeft u vrij te bewegen. (SAUNV)

• Kledingvoorschrift op het bord van een Engelse pay&play-baan: 'Heren: geen shirt, geen golf dames: geen shirt, geen greenfee.’. (GELDA)