Daniël Mulder

Author of the Dutch blog Google+ Marketing at google-plus-marketing.nl, co-founder rankwise SEO (.net) and content marketing specialist. Freelance advisor en supplier of strategic content for freelancers and businesses.

Gepubliceerd op 29-06-2015

Sociale signalen

betekenis & definitie

Binnen de context van online marketing zijn sociale signalen aanbevelingen van content geuit op sociale media of op reguliere websites middels sociale plug-ins.

Sociale signalen worden vaak aangeduid met de Engelse term social signals. Over het algemeen worden hiermee de contentaanbevelingen via sociale media bedoeld en deze verschillen per sociaal medium of netwerk. Een aantal bekende zijn de Like van Facebook en de +1 van Google. Op reguliere websites is het mogelijk om contentaanbevelingen te doen op sociale media door middel van sociale plug-ins daarvan. Sociale signalen spelen een belangrijke rol bij de bepaling van de kwaliteit van content en positie daarvan in zoekresultaten. Ook worden sociale signalen gebruikt bij het bepalen van advertenties die aangeboden worden aan gebruikers van websites en sociale media.