Codebreakers

Codebreakers zijn die hard marketeers.

Gepubliceerd op 04-05-2016

2016-05-04

Snapchat

betekenis & definitie

Snapchat is een mobiele applicatie om foto's, tekst, tekeningen en korte video's te versturen. Het grote verschil met andere apps is dat de verzonden berichten slechts beperkte tijd zichtbaar zijn. Elke foto of video is slechts een bepaald aantal seconden te zien en de verzonden berichten worden niet opgeslagen.

Snapchat is opgericht in juli 2011 door Reggie Brown en Evan Spiegel tijdens een project op de Stanford University in Californië. Oorspronkelijk droeg de app de naam Picaboo, waarna het later doorging onder de naam Snapchat.

De app is inmiddels enorm populair en bezig met een opmars, ook in Nederland. Snapchat is met name populair onder jongeren. Volgens Wall Street Journal had de app in 2014 al meer dan 100 miljoen actieve gebruikers wereldwijd.

In Nederland zijn er inmiddels maar liefst 2 miljoen gebruikers die de app op hun telefoon hebben geïnstalleerd. Ook bedrijven hebben inmiddels de app ontdekt. Zo zijn er succesvolle Nederlandse voorbeelden als Ajax, de NOS, De Telegraaf, Walibi Nederland en de Hogeschool van Amsterdam.

Bronvermelding