vruchtenpulp
vruchtenpulp - Zelfstandignaamwoord 1. van de pitten ontdane, al of niet geschilde, gesneden vruchten Woordherkomst samenstelling van vrucht en pulp met het invoegsel -en-
Wiktionary (2019)
vruchtenpulp - Zelfstandignaamwoord 1. van de pitten ontdane, al of niet geschilde, gesneden vruchten Woordherkomst samenstelling van vrucht en pulp met het invoegsel -en-
Veerman (1954)
bestaat uit tot moes fijn gemaakte vruchten. Bij toevoeging van water en zwaveligzuur (d.i. een waterige Oplossing van S02) is het de grondstof voor jamfabricagc. Ca 95 % van de in Ned. geproduceerde jams wordt van v. gemaakt, de rest van verse, diepgevroren of ingebiikte vruchten. Het SO2 werkt conserverend, tevens blekend. Daar het zeer vluchtig...
Van Dale Uitgevers (1950)
v., van de pitten ontdane, al of niet geschilde, gesneden vruchten, inz. als grondstof voor jam.
dr. M. Wagenaar (1938)
Vruchtenpulp is meer te beschouwen als een grondstof. Deze waar wordt in het Jam- en Limonadebesluit genoemd en beschreven. De conserve bestaat uit tot moes gebrachte vruchten, waarbij als conserveeringsmiddel is toegestaan, het gebruik van 75 mg zwaveligzuur en 250 mg benzoëzuur per kg van de waar. Vruchtenpulp niet kennelijk bestemd om aan het pu...
Oosthoek's Uitgevers Mij. N.V (1916-1925)
v./m., van de pitten ontdane, al of niet geschilde gesneden vruchten, m.n. als grondstof voor de produktie van jam.
Gerelateerde zoekopdrachten
Log hier in om direct te kunnen beginnen met schrijven.
Wil je dit begrip toevoegen aan je favorieten? Word dan snel vriend van Ensie en geniet van alle voordelen: