Verschalen
smaak verliezen
Van Dale Uitgevers (1950)
(verschaalde, is verschaald), door lang staan geur en kracht verliezen (tengevolge van de. ontwikkeling van bacteriën die de alcohol omzetten in melkzuur of azijnzuur en ook andere stoffen produceren): dat bier, die wijn, de azijn is verschaald.
M. J. Koenen's (1937)
verschaalde, i. verschaald (geur en kracht verliezen, smaakloos worden): de wijn in die open fles zal verschalen; Z.-N. (met h.) een boom verschalen, er de schaal van afzagen.
Oosthoek's Uitgevers Mij. N.V (1916-1925)
(verschaalde, is verschaald), (ook: verslaan), door lang staan geur en kracht verliezen: dat bier is verschaald.
J.H. van Dale (1898)
VERSCHALEN - (verschaalde, is verschaald), geur en kracht verliezen, vervliegen: dat bier, die wijn, de azijn is verschaald. VERSCHALING, v. het verschalen
Gerelateerde zoekopdrachten
Log hier in om direct te kunnen beginnen met schrijven.
Wil je dit begrip toevoegen aan je favorieten? Word dan snel vriend van Ensie en geniet van alle voordelen: