Smeltingswarmte
hoeveelheid warmte, die toegevoerd moet worden om een vaste stof vloeibaar te maken.
Winkler Prins (1949)
hoeveelheid warmte, die toegevoerd moet worden om een vaste stof vloeibaar te maken.
Uitgeverij Joost van den Vondel (1933-1939)
(natuurk.). Een stof heeft warmte noodig om te kunnen smelten; deze warmte, smeltingswarmte genoemd, wordt niet door den thermometer aangetoond (→ Smeltpunt); daarom wordt ze ook wel latente (verborgen) s. genoemd. In het bijzonder noemt men s. van een stof het aantal gramcalorieën, dat noodig is om één gram van die stof, bi...
H.J. van Eyk (1916)
Noemt men die hoeveelheid warmte, welke een vast lichaam moet opnemen om in vloeibaren toestand over te gaan. Smeltoven. Een oven, waarin metalen en andere stoffen gesmolten worden.
Oosthoek's Uitgevers Mij. N.V (1916-1925)
Smeltingswarmte - hoeveelheid warmte, die toegevoerd moet worden om de gewichtseenheid resp. een grammolecule eener stof van den vasten in den vloeibaren aggregaatstoestand te laten overgaan.
Gerelateerde zoekopdrachten
Log hier in om direct te kunnen beginnen met schrijven.
Wil je dit begrip toevoegen aan je favorieten? Word dan snel vriend van Ensie en geniet van alle voordelen: