sago
Gedeeltelijk verstijfde zetmeel uit het merg van de sagopalm en wordt gebruikt als bindmiddel.
A. Kolsteren en Ewoud Sanders (1994)
[Mal. sagu] zetmeelprodukt uit de stam van enkele soorten palmen (familie Palmae), spec. van enkele ook aangeplante Metroxylon-soorten, de zgn. sagopalmen. Werd vroeger wel gebruikt als bindmiddel.
drs. L.A. Beeloo (1981)
een meelsoort, gewonnen uit het merg van de sagopalm. Echte sago is korrelig en blijft dat ook bij het koken. In Nederland noemt men aardappelmeel ook sago, omdat het dezelfde bindende werking heeft, maar aardappelsago lost op en wordt een brij.
J. van Donselaar (1936)
(de, -’s), kort voor sagopalm: z.a. -Etym.: AN s. = een voedingsmiddel bereid uit het merg van de AN sagopalm (Metroxylonsoorten, Palmenfamilie). Zie verder bij sagopalm.
Veerman (1954)
is het uit de stammen van enige palmen verkregen zetmeel, dat daar als reservestof aanwezig was. De hoeveelheid daarvan is in de z.g. sagopalmen, Metroxylon sp.. bijzonder groot. De vroeger ook tot Metroxylon gebrachte, meermalen bloeiende palmen uit het O. deel van de Archipel zijn tot een naverwant, afzonderlijk gesl. Pigafettia gebracht, dat ech...
Gerelateerde zoekopdrachten
Log hier in om direct te kunnen beginnen met schrijven.
Wil je dit begrip toevoegen aan je favorieten? Word dan snel vriend van Ensie en geniet van alle voordelen: