marinade
marinade - Zelfstandignaamwoord 1. (voeding) (kookkunst) Een kruidig vloeistofmengsel waarin men de etenswaren (vis, vlees etc.) legt waarna dit enige tijd moet inwerken
Wiktionary (2019)
marinade - Zelfstandignaamwoord 1. (voeding) (kookkunst) Een kruidig vloeistofmengsel waarin men de etenswaren (vis, vlees etc.) legt waarna dit enige tijd moet inwerken
A. Kolsteren en Ewoud Sanders (1994)
[Fr.; zie marineren; eig. pekel of kruidenazijn] [i](cul.) [/i]1. aromatisch vloeistofmengsel van water, wijn, azijn, olie, zout en allerlei kruiden en specerijen; 2. in marinade gedrenkt vlees (gemarineerd vlees).
Jacon Kramers Jz (1948)
v. 1 gekruide (wijn)azijnsaus, gebruikt bij het bereiden van vlees of vis, t inmaken van spijzen; 2 de daarin gelegde spijs zelve.
Oosthoek's Uitgevers Mij. N.V (1916-1925)
v., vloeibaar mengsel van wijn, olie, azijn of citroen, uien, kruiden en zout, waarmee men groente, vlees of vis gedurende enige tijd laat doortrekken.
Gerelateerde zoekopdrachten
Log hier in om direct te kunnen beginnen met schrijven.
Wil je dit begrip toevoegen aan je favorieten? Word dan snel vriend van Ensie en geniet van alle voordelen: