Wat is de betekenis van marinade?

2024-04-30
Nederlandstalige WikiWoordenboek

Wiktionary (2019)

marinade

marinade - Zelfstandignaamwoord 1. (voeding) (kookkunst) Een kruidig vloeistofmengsel waarin men de etenswaren (vis, vlees etc.) legt waarna dit enige tijd moet inwerken

2024-04-30
Culinair van a tot z

Peter Joh. M. Zuidweg (2016)

marinade

Gekruide, geurige, zuurachtige saus van kruiden, azijn en/of rode wijn.

2024-04-30
Woordenboek vreemde woorden

A. Kolsteren en Ewoud Sanders (1994)

Marinade

[Fr.; zie marineren; eig. pekel of kruidenazijn] [i](cul.) [/i]1. aromatisch vloeistofmengsel van water, wijn, azijn, olie, zout en allerlei kruiden en specerijen; 2. in marinade gedrenkt vlees (gemarineerd vlees).

2024-04-30
De vreemde woorden

Fokko Bos, Dr. O. Noordenbos (1955)

Marinade

met azijn en kruiderijen ingelegde vis of vlees; de pekel zelf.

2024-04-30
Frans woordenboek (FR-NL)

Dr. F.P.H. Prick van Wely (1952)

Marinade

pekelsaus; pekelvlees.

2024-04-30
Woordenboek Engels (EN-NL)

Dr. F.P.H. van Wely (1951)

marinade

I. gekruide (wijn)azijnsaus; gemarineerde vis- of vleesspijs; II. marineren.

2024-04-30
Kramers woordentolk

Jacon Kramers Jz (1948)

marinade

v. 1 gekruide (wijn)azijnsaus, gebruikt bij het bereiden van vlees of vis, t inmaken van spijzen; 2 de daarin gelegde spijs zelve.

2024-04-30
Vreemde woordenboek

S. van Praag (1937)

marinade

(Fr.), gekruide pekelsaus.

Wil je toegang tot alle 13 resultaten?

Ja, ik word vriend van Ensie!
2024-04-30
Oosthoek Encyclopedie

Oosthoek's Uitgevers Mij. N.V (1916-1925)

marinade

v., vloeibaar mengsel van wijn, olie, azijn of citroen, uien, kruiden en zout, waarmee men groente, vlees of vis gedurende enige tijd laat doortrekken.

Gerelateerde zoekopdrachten